Zabijačkový prejt v troubě

Zabijačkový prejt v troubě
  • Čas přípravy
    30 min
  • Doba vaření
    40 min
  • Porce
    6
  • Celkový čas
    1 hod 10 min

Zabijačka je česká tradice, ze které vznikne spoustu dobrot. Jednou ze známých dobrot ze zabijačky je i světlý a tmavý prejt, kterým se plní jitrnice (světlý) a jelítka (tmavý).

Zabijačkový prejt v troubě se připravuje v troubě a tradičně se podává s vařeným bramborem a kysaným zelím. Ukáži vám, jak si jednoduše připravíte světlý prejt. Tmavý prejt v zásadě kupuji u řezníka, jelikož je k jeho přípravě potřeba čerstvá krev. Pokud se budete držet receptu, tak si zaručeně pochutnáte.

Suroviny na světlý zabijačkový prejt

  • 750 g masa z vepřové hlavy
  • 2 housky / rohlíky
  • vepřové plíce (1 pár)
  • kousek vepřových jater
  • kousek bůčku
  • 2 kuličky nového koření
  • sůl, černý pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • česnek
  • majoránka
  • sádlo nebo olej

Postup přípravy světlého zabijačkového prejtu v troubě

  1. Do vody s novým kořením dejte vařit veškeré maso (kromě jater). Jakmile je maso měkké, tak ho nahrubo pokrájejte. Pečivo zalijte vývarem z masa a natrhejte ho k masu. Maso s pečivem rozemlejte v mlýnku na maso, přidejte také pomletá syrová játra.
  2. Vše promíchejte dohromady a dochuťte uvedeným kořením. Pekáček vymažte sádlem, přidejte prejt a zapečte, aby se na povrchu vytvořila kůrčička. Máte hotovo.
  3. Hotový prejt podávejte k vařeným bramborám a bílému kysanému zelí.

Chutnal vám zabijačkový prejt v troubě? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Zabijačkový prejt v troubě

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.